Història

El grup de consum va néixer de la Plataforma Antiglobalització de Sant Martí. La Plataforma que es va engegar arrel de la campanya contra el deute extern l’any 2000, volia apropar el debat sobre el model de globalització econòmica als barris del districte de Sant Martí.

Dins de la concreció de mesures per plantejar altres models de consum, la Plataforma Antiglobalització va iniciar un grup de consum ecològic de la Verneda. Un cop es va veure el seu funcionament, es va començar a organitzar al barri del Clot.

Quatre famílies del Clot van iniciar l’organització del grup de consum que arrancaria el 2006 al local de l’Associació de Veïns i Veïnes del Clot-Camp de l’Arpa. Amb el temps, i per millorar l’operabilitat, el grup de consum es va traslladar a la cooperativa l’amistat del carrer Fontova.

Anys més tard el grup de consum seria acollit pel Foment Martinenc. Actualment, estem al casal de barri Espai Antoni Miró Peris (EAMP), on en contraprestació de la cessió d’espai ens corresponsabilitzem de la nevera solidària. Un projecte que lluita contra el malbaratament alimentari i que segueix la filosofia de consum amb el que es va iniciar el grup de consum.

Durant tots aquests anys molts veïns i veïnes han participat del grup de consum i moltes entitats del barri li han donat suport. Totes aquestes persones i entitats han fet possible aquest espai.